hm-elektro.png
 
 
 

 70 19 83 00
24/7 vaktordning!

firmapost@hmelektro.no 
Vi er alltid på nett!

RiksTV
rikstv_logo_liten.gif

HM Elektro AS er godkjent forhandler for RiksTV, og vi har kort og tunere på lager.
Kom innom oss så kan vi vise deg tilbudet som RiksTV har.

Kabel-TV
cable_tv.jpg

HM Elektro AS har i snart 15 år arbeidet med små og mellomstore
kabelnett her i disktriket. De fleste nettene er eigd av velforeneinger eller borettslag, og blir drevet på frivillig innsats.

All service og vedlikehold blir utført av oss etter de krav Post- og teletilsynet stiller, og til dette bruker vi instrumenter som tilfredsstiller ikke bare de analoge signalene, men også dagens digitale sendinger.

På hjemmesidene til Post- og teletilsynet kan du lese alt om forskrifter, publikasjoner og forbruker-orienterte artikler.

I tråd med dagens digitale krav har vi også lagt inn digitale sendinger på kabelnettene via eksisterende kabler. Signalene blir omformet i en digital sentral som blir koblet parallelt med de(n) analoge og sendt ut på nettet. For å "konvertere" signalet til tunerene i hvert enkelt hus, må det  settes på en signalomformer på baksiden av tuneren. Da er  alt klart og alle kan se digitalt TV med en lyd- og bildekvalitet som en privat parabol. Antall kanaler er avhengig av hvor mye nettet er bygget ut, men dette vil øke på hele tiden. Et absolutt godt alternativ i stedet for å ha en parabol henhende på veggen. For å se hvilke kanaler som er tilgjengelige på de satelittene som er mest vanlig, kan du klikke på linkene her. Kontakt din nett- ansvarlig hvis du er usikker på hva som blir distribuert i ditt nett. Canal Digital og Viasat

Combi-nett
48038_thumb.jpg

Combinett er en flerbrukerløsning, der det kan kombineres radio- og TV signaler fra det vanlige jordbundne nettet med signaler fra en eller flere parabolantenner. 

Signalene blir samlet i en eller flere "fordelere", eller Multiswitcher, der hver enkelt abonnenet kobler seg til. Dette systemet egner seg for rekkehus, boligblokker o.l. fra  4 - 100 abbonenter.

Det er en fullverdig bredbåndsløsning som overfører alle frekvenser fra 47 - 2400MHz, d.v.s alle TV- og radiobånd, samt hele satelittbåndet. Dette gir mulighet for mottak av alle kanaler fra både Viasat og Canal Digital.

Anlegget blir bygd ut som et rent stjernenett med en enkelt kabel til hver abbonent, og på den blir alle kanaler overført. Vår leverandør på disse produktene er Spaun.

Eksempel på innkobling av Nordensatelittene samt jordbundne antenner, og ut til 4 abbonenter. Så kan det kobles videre til flere multiswitcher og flere abbonenter.

Parabolantenner

For private husstander som ønsker seg en egen parabolantenne finnes det en rekke
kvalitetsprodukter som vi leverer. Den mest vanlige pakken er "Nordenparabolen", som tar inn kanaler fra 1 Grad Vest, der Canal Digital ligger med sitt programtilbud, og 5 Grader Øst som formidler programmene fra Viasat.

Aktuelt
  EL-SJEKK Kontroll av elektrisk anlegg Elektriske årsak er på toppen av tabellen i brannårsaker i boliger iflg brannvernforening. Som boligeier er du ansvarlig for brannsikkerheten. Ved jevnlige elkontroller kan du gjøre mye for å redusere brannrisikoen. HM Elektro AS utfører el-sjekk/el-kontroll på både private boliger og bedrifter/ næringsbygg. El-sjekk er en kontroll av det elektriske anlegget i din bolig for å sikre at det er trygt å bruke – samt vurdere om det er en risiko for brann.Hva innebærer en el-sjekk? Det første vi gjør er å sjekke for varmegang i ledninger og sikringer. Vi måler også etter jordfeil, og om elektrisk utstyr som skal være jordet er tilkoblet jordete kontakter. I tillegg sjekker vi om det er jording i lamper og stikkontakter og at det er nok kurser i anlegget med tanke på fare for overbelastning. Vi tar også en del stikkprøver og sjekker tilkoblinger i stikkontakter, brytere, koblingspunkt og i lamper. Er det downlights i anlegget sjekker vi også disse da det har vært mye varmegang og branner pga feil montering og bruk. VI sjekker brannvarslingsanlegg, hvis du har den. Der vi eventuelt finner feil kommer vi med forslag på utbedringer. Du får rapport etter el-sjekk iflg NEK 405-2  Vi utfører EL-sjekk i bolig til fastpris: EL-sjekk av leiligheter kr 1 500,- inkl. mva EL-sjekk av enebolig der det er ett anlegg kr 2 250.- inkl. mva * Prisen er inkl. kjøring inntil 20 km. Ta kontakt om du ønsker el.kontroll i bedrifter/ næringsbygg

En del av Hareid Group

HM Elektro AS er en del av Hareid Group. Vi holder til i Langevåg og har over 20 ansatte som jobber innenfor bolig, industri og næring.

Målet er å holde alle oppdatert til enhver tid for å kunne levere det siste og det beste som finnes på markedet innen de forskjellige områder.

HAREIDGROUP.COM

firmapost@hmelektro.no 
Vi er alltid på nett!

 70 19 83 00
24/7 vaktordning!

Våre gode leverandører!