hm-elektro.png
 
 
 

 70 19 83 00
24/7 vaktordning!

firmapost@hmelektro.no 
Vi er alltid på nett!

LED-lys

Nå som LED-lys holder mål og faktisk i mange situasjoner er både bedre og enklere enn halogen og glødepærer, er det virkelig tiden for å vurdere muligheten for noe nytt i hjemmet. LED-lys er en kjempeinvestering, det er sikkert. Så hvorfor ikke ta et lite grep på familie-økonomien og bytte ut belysningen i hjemmet? Dette vil jo være noe som mange ikke en gang vil merke at det er blitt gjort en forskjell. Bortsett fra lommeboken, den vil nok bli litt tyngre!

Gode grunner for LED-belysning:

Lang levetid.
70% lysmengde etter ca 50 000 timer under normale forhold. Dette øker ved dimming og i kjølige områder.
STRØMBESPARENDE. Forbruket er en brøkdel i forhold til vanlige lyspærer og halogen.

Mindre brannfare.
De fleste LED-lys kan en ta på. En halogenpære når raskt opp i flere hundre grader. Halogen-downlights kan ha ganske store strømmer i anlegget , dette øker brannfaren.

Utvikler lite varme.
Mange hevder at vanlige lyspærer og halogen varmer og at strømmen da ikke er bortkastet. Men hvis en bruker varmepumpe i huset , og ”kjøper” heller denne varmen via varmepumpe så får man den til en fjerdedel av prisen. Dette gjør faktisk at varmepumpe betaler seg fortere ned også.

Plassbesparende, man opprettholder isolasjon og diffusjons-sperre ved innfelling.
Dette betyr at det blir mindre varmetap og risiko for kondens - problemer i huset.

LED tåler vibrasjoner.
Det finnes ikke glødetråd som kan ristes i stykker.

Inneholder ikke kvikksølv.
Lysrør og sparepærer gjør det.

LED avgir ikke IR- eller UV- stråler. 
Dette gjør at bilder og tekstiler ikke falmer ved bruk av LED-belysning.

Reduserer kjøpebehov. Som butikkbelysning kan bruk av LED være med på å redusere kjølebehovet i sommerhalvåret.

LED-lys er billigere over tid.
Ved at LED-lys-pærene varer ca 50 ganger lengre enn vanlige lyspærer, og bruker ca 1/8 av strømmen sier det seg selv at LED-lys er en god investering!

Aktuelt
  EL-SJEKK Kontroll av elektrisk anlegg Elektriske årsak er på toppen av tabellen i brannårsaker i boliger iflg brannvernforening. Som boligeier er du ansvarlig for brannsikkerheten. Ved jevnlige elkontroller kan du gjøre mye for å redusere brannrisikoen. HM Elektro AS utfører el-sjekk/el-kontroll på både private boliger og bedrifter/ næringsbygg. El-sjekk er en kontroll av det elektriske anlegget i din bolig for å sikre at det er trygt å bruke – samt vurdere om det er en risiko for brann.Hva innebærer en el-sjekk? Det første vi gjør er å sjekke for varmegang i ledninger og sikringer. Vi måler også etter jordfeil, og om elektrisk utstyr som skal være jordet er tilkoblet jordete kontakter. I tillegg sjekker vi om det er jording i lamper og stikkontakter og at det er nok kurser i anlegget med tanke på fare for overbelastning. Vi tar også en del stikkprøver og sjekker tilkoblinger i stikkontakter, brytere, koblingspunkt og i lamper. Er det downlights i anlegget sjekker vi også disse da det har vært mye varmegang og branner pga feil montering og bruk. VI sjekker brannvarslingsanlegg, hvis du har den. Der vi eventuelt finner feil kommer vi med forslag på utbedringer. Du får rapport etter el-sjekk iflg NEK 405-2  Vi utfører EL-sjekk i bolig til fastpris: EL-sjekk av leiligheter kr 1 500,- inkl. mva EL-sjekk av enebolig der det er ett anlegg kr 2 250.- inkl. mva * Prisen er inkl. kjøring inntil 20 km. Ta kontakt om du ønsker el.kontroll i bedrifter/ næringsbygg

En del av Hareid Group

HM Elektro AS er en del av Hareid Group. Vi holder til i Langevåg og har over 20 ansatte som jobber innenfor bolig, industri og næring.

Målet er å holde alle oppdatert til enhver tid for å kunne levere det siste og det beste som finnes på markedet innen de forskjellige områder.

HAREIDGROUP.COM

firmapost@hmelektro.no 
Vi er alltid på nett!

 70 19 83 00
24/7 vaktordning!

Våre gode leverandører!